Over Venkel & vlier

Venkel & Vlier is de tuinontwerp studio van Silvia Dekker. In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Koninkijke academie voor Beeldende kunst in De Haag in de studierichting Monumentale vormgeving (Kunst in de openbare ruimte). Na het afronden van deze opleiding besloot ik me van 1997 tot 2000 te specialiseren in het ontwerpen van producten en dessins bij de opleiding Textiel- en Modevormgeving.

 

Na het afronden van beide opleidingen aan de kunstacademie heb ik 15 jaar zelfstandig als productontwerper en illustrator voor nederlandse bedrijven als HEMA en het tijdschrift Flow gewerkt. Vanaf 2009 werd ik vertegenwoordigd

door het toonaangevende amerikaanse illustratie agentschap Lilla Rogers Studio met opdrachtgevers als Fisher Price en het amerikaanse warenhuisketen Target. Mijn specialisatie is het ontwerpen van bloemenprints voor op producten als baby- en kinderkleding, dekbedovertrekken en schoolartikelen.

 

In 2012 zijn wij begonnen met het ontwerpen en aanleggen van een siertuin van 700 m2 in de Oostvlietpolder

in Leiden. Dit resulteerde in 2015 tot het winnen van de 2e prijs voor mooiste volkstuin van Leiden.

 

In 2016 ben ik me naast het ontwerpen van dessins en het maken van illustraties gaan toeleggen op het geven van tuinadvies en het ontwerpen van tuinen.

 

In september 2017 mocht ik de Libelle Smaakmaker award 2017 in de categorie Tuin&zo in ontvangst nemen!

In het voorjaar van 2018 is een reportage over onze tuin te zien in de tuinspecial 'Libelle Tuin&zo'